• Tips bij het kiezen van tapijt!

Voor welke keuzes sta je bij het kiezen van een tapijt of vloerkleed? Een goed startpunt is de grootte ervan. Baseer deze op de afmetingen van de ruimte waarin het tapijt komt te liggen. Er bestaan geen regels, maar wel nuttige richtlijnen! We geven je wat tips!

4 tips bij het kiezen van tapijt

-Een vloerkleed is een goede manier om een ruimte af te kaderen binnen een grotere ruimte (de zithoek in de woonkamer bijvoorbeeld). Dit geldt vooral voor moderne, open structuren. Een vloerkleed moet er niet ‘verloren’ uitzien in een ruimte, en genoeg impact hebben. Kies je kleed dus niet te klein!
-In onze winkel kan je een vertekend beeld krijgen. Vraag daarom advies op basis van foto’s en een plattegrond van de betreffende ruimte.
-Een te groot vloerkleed kan een ‘vol’ gevoel geven in de ruimte, waardoor je deze ruimte juist als kleiner en krapper ervaart.
-Let op aanwezige deuren en in welke richting ze openen: zorg dat ze geen contact maken met het kleed.
Onze vloerkleden zijn op elke maat en naar eigen wens te maken, dus aan te passen aan elke ruimte!